कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा / Kaliyan Zulfan Waala Dukhi Dilaan Da Sahaara

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

दसां की मैं मुस्तफ़ा दी केडी सोहणी शान ए !
आप दी ता'रीफ़ विच सारा ई क़ुरआन ए !
पढ़ के तू वेख जेह्ड़ा मरज़ी सिपारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

एडा सोहणा नबी कोई दुनिया ते आया नैं
यार एहो जेया कोई रब ने बणाया नैं
आमिना दा चन ते हलीमा दा दुलारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

देंदे ने गवाही ज़र्रे ज़र्रे कोह-ए-तूर दे
वेख दे नसीबां वाले जल्वे हुज़ूर दे
दीद मेरे नबी दी ए रब दा नज़ारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कर के इशारा सोहणा सूरज नूं मोड़दा
आपे चन तोड़दा ते आपे चन जोड़दा
बिगड़ी बनावे मेरे नबी दा इशारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

केहँदी ए हलीमा मुख वेख लजपाल दा
लभ के ले आवां किथों सोहणा तेरे नाल दा
चौदवीं दा चन, ते अर्शां दा तारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा

कालियाँ ज़ुल्फाँ वाला दुखी दिलाँ दा सहारा
क़सम ख़ुदा दी ! मैनूं सब नालों प्यारा


नातख्वां:
ओवैस रज़ा क़ादरी




Comments

Most Popular

वो शहर-ए-मोहब्बत जहाँ मुस्तफ़ा हैं / Wo Shehr-e-Mohabbat Jahan Mustafa Hain (All Versions)

क्या बताऊँ कि क्या मदीना है / Kya Bataun Ki Kya Madina Hai

या नबी सलाम अलैका / Ya Nabi Salam Alaika | Ya Nabi Salam Alayka (All Popular Versions)

अल-मदद पीरान-ए-पीर ग़ौस-उल-आज़म दस्तगीर / Al-Madad Peeran-e-Peer Ghaus-ul-Azam Dastageer

ऐ ज़हरा के बाबा सुनें इल्तिजा मदीना बुला लीजिए / Aye Zahra Ke Baba Sunen Iltija Madina Bula Lijiye

हम ने आँखों से देखा नहीं है मगर उन की तस्वीर सीने में मौजूद है | उन का जल्वा तो सीने में मौजूद है / Hum Ne Aankhon Se Dekha Nahin Hai Magar Unki Tasweer Seene Mein Maujood Hai | Un Ka Jalwa To Seene Mein Maujood Hai

फ़ज़्ल-ए-रब्ब-ए-पाक से बेटा मेरा दूल्हा बना | मदनी सेहरा / Fazl-e-Rabb-e-Pak Se Beta Mera Dulha Bana | Madani Wedding Sehra

बेख़ुद किए देते हैं अंदाज़-ए-हिजाबाना / Bekhud Kiye Dete Hain Andaz-e-Hijabana

मुस्तफ़ा, जान-ए-रहमत पे लाखों सलाम (मुख़्तसर) / Mustafa, Jaan-e-Rahmat Pe Laakhon Salaam (Short)

हो करम सरकार अब तो हो गए ग़म बे-शुमार / Ho Karam Sarkar Ab To Ho Gaye Gham Beshumar